onsdag den 22. februar 2012

Fremtiden for vindenergi

Fremtiden for vindenergi

Stor udvikling:
Vindmølleteknologien er langt fremme udviklingsmæssigt, men der er stadig nogle udfordringer, der skal findes løsninger på, hvis vindmøller skal være et alternativ til de fossile brændstoffer.
Pga. at olieprisen er så høj og nok endnu højere i fremtiden, har også en indblanding i at det fremover vil gøre vindkraft mere konkurrencedygtig over for fossile brændsler.
Problemer:
Et problem er, at vindmøller ikke producerer strøm, når det ikke blæser. På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at få elektricitet uden den store effekt eller økonomiske tab for at producere. Derfor er der situationer, hvor der ikke er nok vind til at dække elforbruget, og omvendt er der situationer hvor der produceres mere strøm på vindmøllerne, end der bruges.
Fremtiden:
I de seneste år har man bestemt sig at fremtiden skal være at sætte flere havmøller op end landmøller, og det vil hovedsageligt være i store havmølleparker. Udbygningen går stærkt, og i de kommende år forventes kapaciteten af vindmøller ude i havet at stige til ca. 1300 MW i 2013 mod 868 MW i dag.  
Man er også lige begyndt her i 2012 at bygge Danmarks største havmøllepark, som skal være i Anholt. Parken som bliver færdig i 2013 kan dække op til 400.000 husstandes elforbrug, hvilket svarer til 4 pct. af elforbruget i Danmark.
Danmarks vindmølleforening har et mål om, at halvdelen af elforbruget i 2025 kan produceres af dansk vindenergi. Det de vil gøre for at opnå resultatet er at de vil sætte 2000 ny vindmøller op, som giver meget mere el end de andre og så væk med næsten alle 5.400 møller som vi har i dag. En grund til de satser så meget på vindenergi i fremtiden er også pga. at markedsprisen for kul eller gas vil blive mere end fordoblet indenfor den nærmeste fremtid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar